Bosbessen cake: nu alleen nog taartina en slagroom

Bosbessen cake maken vliegensvlug

Een cake bakken met blauwe bosbessen is zo gepiept. In 10 minuten maak je het beslag voor een heerlijk luchtige bosbessen cake. Dus heb je bosbessen gesnoept, en wat overgehouden na het plukken? Ga via de supermarkt naar huis en maak van de ingrediënten een verse taart: een luchtige cake met bosbessen én slagroom als topping. Gewoon lekker, simpel en snel: bosbessen cake!

Recept blauwe bessen cake

Bosbessen of blauwe bessen. Voor dit cake recept maakt het natuurlijk niet uit welke bessen je gebruikt. Je bakt in ieder geval eerst de cake en voor het serveren doe je de bessen erop. En ertussen, voor extra keukenkunst.

Cake_met_bosbessenvulling

Met bosbessenvulling; maakt je cake lekker romig

Cake bakken

Dit heb je nodig aan ingrediënten voor bosbessen cake:

  • 150 gram boter, margarine
  • 150 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • citroen (rasp of sap)
  • snufje zout

Gebruik je cakemeel? Kan ook, houd dan de hoeveelheden aan zoals die op de verpakking staan.

Beslag voor cake maken

In deze volgorde:

  • Boter en suiker mixen met de mixer
  • Citroenrasp en/of citroensap toevoegen
  • 1 ei erdoor mixen. Glad? dan pas de 2e, dan de 3e mixen
  • Bloem en de bakpoeder zeven boven het beslag
  • Het beslag rustig omscheppen (voor luchtige cake: niet mixen!)

De oven in

De cake kun je eigenlijk overal in bakken: een springvorm of cakevorm voor een grote bosbessen taart. Een cakevorm of een klein ovenvast schaaltje voor een klein muffin taartje.

  • Vet de vorm goed in met boter
  • Schep er het cakebeslag in
  • Schuif de cake in een voorverwamde oven (145 graden hetelucht)
  • Bak gedurende 45 minuten tot 1 uur
  • Gaar? Een prikker blijft schoon als je in de cake prikt
  • Laat de cake even afkoelen

Tip voor luchtige cake: open de oven niet (!) in de eerste 30 minuten tijdens het bakken. Anders zal je luchtige cake instorten…

Vulling van bosbessen room

Een vulling van room met bosbessen, laat de taart er extra lekker uitzien en smaken.

  • Meng een handje bosbessen met mascarpone en wat suiker
  • Halveer de cake en besmeer deze met een dikke laag vulling

De bosbessen

Last but not least:

  • Verdeel de bosbessen of blauwe bessen over de afgekoelde cake
  • Uiteraard verrijk je de taart als je aardbeien, bramen of frambozen etc. toevoegt
  • Giet taartina over de bosbessen topping  (bereiding volgens het zakje)
  • Slagroom erop voor de liefhebbers en gekleurde hagel voor een verjaardagstaart
Cake met bosbessen en aardbeien

Tip: verrijk je bosbessen cake met…

Bosbessenvlekken?

Geknoeid tijdens het bakken of taart eten? Bosbessenvlekken krijg je uit je kleding met karnemelk: in laten trekken en uitspoelen.

Bosbessen-handen? Met zeep krijg je dit niet schoon. Laten slijten dus, of gebruik het restje citroensap van de cake om mee te boenen en de vlekken te verwijderen.

Is de bosbessen cake gelukt? Eet u smakelijk!

Iets te lezen achterlaten?